Frank van Kempen

Burgerraadslid - CDA

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Frank van Kempen.

Geboren en getogen in Tilburg. Als kind was het Piusplein onze speelplaats. Ik ben 63 jaar. Getrouwd met Regina, 2 kinderen en 2 kleinkinderen. In mijn vrije tijd wandel en golf ik graag. Maar een grote hobby is koken. Met 3 kookclubs is het regelmatig genieten van lekker eten en een wijntje met vrienden. Ik ben ruim 30 jaar in verschillende functies werkzaam geweest in commerciële, marketing en managementfuncties bij Brabants Dagblad. Opleiding Bedrijfskunde. Op dit moment werk ik als freelance uitvaartverzorger om nabestaanden volledig en professioneel te ontzorgen bij het afscheid van hun dierbare. Naast mijn werk heb ik ook diverse bestuursfuncties gehad: Carnavalsstichting Tilburg, Hap Stap, T-parade, Top 013, BORT. Op dit moment ben ik nog bestuurslid van Tilburg Zingt, VVE Julianastaete, lid van de selectiecommissie Mooi zo Goed zo en natuurlijk lid van de fractie CDA Tilburg.

Waarom ben je raadslid geworden?

Er is nu ruimte voor mij om meer voor de stad en haar inwoners te doen. Niet aan de zijlijn roepen maar vanuit fatsoenlijke politiek samen met collega (burger)raadsleden aan de toekomst van de stad te werken voor de volgende generaties. Zeker met de overtuiging dat veel dingen in onze stad anders en beter kunnen. Meer saamhorigheid in de stad. Tilburgers mogen nog trotser worden op hun stad. kernwoorden voor mij zijn: Fatsoen, normen en waarden, zorgzaamheid, kansgelijkheid, veiligheid en duurzaamheid.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Wat ik heb meegekregen is de zorg voor elkaar. We kunnen het niet alleen. Alle systeempjes die er zijn; je gezin, wijk, school, werk, sportclub, vrienden en meer dragen bij aan hoe jij je vormt. ‘Alleen kom je ver, maar samen kom je verder’.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Met gasten van buiten Tilburg laat ik altijd de LocHal zien. En ik bezoek graag alle evenementen die in de stad georganiseerd worden.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA